Ulven kommer – nej det gør den ikke, den er her!

Tekst Ulla Blok Kristensen
Jeg deltog i Miljøministeriets informationsmøde i Borris Hallen d 14 februar. Der var ca 250 fremmødte deltagere.
Et møde om et møde, som det blev formuleret!
Mødet handlede om processen frem til to dialog møder. Det første holdes allerede lørdag d. 25. februar og det næste lørdag d. 25. marts. Begge møder afholdes i Hovborg.
Møderne er heldagsmøder for borgere, der er bosat i de områder, der er berørt af at have ulvepar m unger indenfor en radius på ca. 8 til 10 km. Altså naboer …

til Klelund plantage og naboer til Borris Hede.
Der er flere ikke officielt bekræftede eksempler på at der er set ulve og spor på de hede og skovarealer der grænser op til Borris Hede terrænet.
Altså indenfor et par km fra Sdr Felding.
I foråret 22 blev der født 8 unger på Borris Hede (skydeterrænet). Heraf menes der, at være 6 unger tilbage plus to voksne ulve.
En af ungerne blev fundet trafikdræbt i december ved motorvejen nær Esbjerg. Iflg. Miljøstyrelsen viste DNA prøver, at den unge hun ulv kom fra Borris reviret.
Hvis man var mødt op i Borris Hallen for at få svar på sine spørgsmål om ulvenes liv og færden og egne bekymringer eller nysgerrighed, så gik man forgæves!
De spørgsmål og refleksioner, der kom frem på mødet blev skrevet ned og kommer til at indgå i de kommende dialogmøder.
På disse møder deltager, der fagpersoner, som vil hjælpe med at gøre os klogere på de spørgsmål vi måtte have, som borgere.
Herunder ikke mindst faciliterer dialogen om hvordan vi håndterer det at være bosat i eller tæt på de områder, hvor ulvene yngler.
Det blev understreget flere gange, at møderne ikke er for interesseorganisationer. Dette udfra at interesseorganisationerne har deres egne fora, hvor de kan udtrykke deres holdninger.
På mødet blev der uddelt en rapport om processen og spørgsmål og svar fra et tilsvarende forløb fra Idomlund/ Holstebro (Stråsø plantage)
Udfra det jeg kan læse i rapporten var de rejste og behandlede spørgsmål meget lig de spørgsmål, der også blev stillet i Borris.
Herunder hvordan forholder jeg mig som borger til mødet m ulve. Hvordan påvirker det vores adfærd /ulvenes adfærd?
Der var også flere indlæg omkring det at være lodsejer m husdyr tæt på ulvenes primære opholdssted!
Samt ønsker om politisk stillingtagen til, hvor mange ulve er der plads til i Danmark (Jylland) nu og på sigt?
For yderlige information om dialog-møderne kan Miljøstyrelsen kontaktes på
info@mst.dk    Tlf 72544466


Dato: 02-04-2022           Observatør: Ryan Juhl