Kollektiv trafik logik!

Ulla Blok

Debatindlæg fra Ulla Blok

Som borger i Sdr Felding må man virkelig undre sig over, hvordan begrebet kollektiv trafik skal forstås !
Regionsrådet har netop vedtaget at spare så meget på rute 81 (Herning Sdr Felding Grindsted) at der efter sommerferien kun er kørsel på skoledage mellem 7 og 16 !
Næsten samtidig beslutter regeringen, at luftfart nu også er kollektiv trafik og derfor har regeringen torsdag underskrevet en ….

aftale om at støtte lufthavnen i Karup med 4,2 millioner kroner om året de kommende to år. Hertil kommer 9 millioner fra de omkringliggende kommuner.
Bl a Herning Kommune. Herning kommune har netop også haft en stor sparerunde på de lokale busruter, men kan åbenbart godt finde pengene til Karup lufthavn!
Flere mindre byer er nu afskåret fra omverdenen aften, weekend og skoleferier mens der kan flyves m offentligt tilskud fra Karup til Kastrup/retur.
En strækning som i øvrigt er dækket fint ind med bus eller tog fra de omkringliggende større byer.
For at nå frem til Karup kræves der nærmest også bil til rådighed, så i en tid med manglende økonomi til kollektiv transport og behov for at reducere CO 2 smides der lige godt 13 millioner om året efter den mest forurenende og dyreste transportform vi har i Danmark!
Venlig hilsen
Ulla Blok
Medlem af SF Herning