Stor harme over lukning af bro for biler og traktorer

Siden historien om kommunens forslag om lukning af Kærhedevejens bro over Skjern Å, blev lagt på Facebook i går, har der været 60 kommentarer, hvor næsten alle er imod forslaget om lukningen af broen for autotrafik. For mange er det frustration over at mere og mere bliver sparet eller lukket ned i vores område. Og det er faktisk den eneste overgang for biler imellem Sdr. Felding og Skarrild.
Tonny Dam Jensen, medlem af Lokalrådet har skrevet følgende på Facebook  …..

Jeg syntes også det er ærgeligt at tællinger og besparelser, skal danne grundlag for begrænsninger som sandsynligvis bliver “for evigt”. Jeg har derfor regnet lidt hurtigt. 60 biler og 5 cyklister om dagen bliver til 23.725 krydsninger pr år. Jeg husker den sidst blev renoveret omkring 1997, hvilket er 26 år siden. Så for 5 mio. kr får man 616.850 krydsninger. Kære Herning kommune, 616.850 gange skal man køre en omvej på mindst 6 km. Det bliver til 3,7 millioner km ekstra kørt i løbet af 25 år, som i kan spare for 5 millioner. Jeg har fundet at man udleder 125g C02 pr kørt km. Så der kan også spares 462,6 ton Co2 også 😉 Og tænk sig så endda hvis broen holdte mere end 26 år denne gang 🙂
Det er spørgsmålet om man istedet skal opgradere den bro, så den også kan holde til landmændenes tunge trafik, og så spare endnu mere 😉

Hvis man ønsker at indgive et høringssvar, kan man finde tlf. nr. og mail adresse på dette link Høringssvar skal indsendes senest 23. maj 2023.