Onsdag fortalte Jens Udbye sin livshistorie på Engholm

Og det under overskriften: Fra gårdejer over slagteriarbejder til biografdirektør.
Det var Lokalhistorisk forening for Sdr. Felding, Sandet og Stakroge, der havde inviteret Jens Udbye til at komme og fortælle sin livshistorie. Omkring 50 kom til foredraget.
Jens er født i 1945 i Kærhede tæt på Sdr. Felding, hvor hans forældre havde en gård.
Dengang var der mange børn i nabolaget og de gik i Tarp skole, som var en af flere skoler i Sdr. Felding Kommune. Egentlig ville Jens gerne …

have fortsat i Realskolen i Grindsted efter 7 kl. men det blev det ikke til, måske fordi hans forældre synes det var for dyrt, og at det var der ingen grund til når han skulle være landmand.
Halvandet år efter kom han dog på Nordborg Slots Efterskole på Als og efterfølgende fortsatte han som karl på en gård på Als.
I 1965 aftjente han sin værnepligt ved Livgarden i Nordsjælland, og gik vagt ved de kongelige slotte, hvor han mødte flere af de kongelige bl.a. Kong Frederik d. 9.
Jens forsatte efterfølgende på Lyngby Landbrugsskole ved Hillerød. Det var også i Nordsjælland han mødte Grethe, som også kommer fra Sdr. Felding og havde plads i huset hos en familie i Nordsjælland.
De blev gift i 1969 i Sdr. Felding og i 1972 flyttede de ind på Jens fødehjem, som de havde overtaget. Det gik rigtig godt de første år, men tørkeårene i 1975 og 1976 var hårde og samtidig med at de havde investeret i gårdens driftsbygninger. Det endte med at gården kom på tvangsauktion i 1981.
I 1982 begyndte Jens som slagteriarbejder i Grindsted og var der i 23 år,  også Grethe fik arbejde på slagteriet. Det var måske nok nogle hårde år, men også interessante år, hvor de fik øje på livet for arbejderne på et slagteri. Jens havde gennem årene flere tillidsposter på slagteriet. Samtidig med arbejdet på slagteriet var der også 5 børn derhjemme der skulle passes.
Jens gik på efterløn som 60-årig og fik igen mere tid til at være aktiv i foreningslivet, bl.a. i SFGIF, menighedsrådet og forsamlingshuset. I 2008 var Jens med til at stifte Lokalrådet og i 2009 var Jens meget aktiv ved købet af Dagmar Bio, som siden har udviklet sig til en succeshistorie, med masser af aktiviteter og et sted hvor Jens og Grethe bruger rigtig meget tid, og er rigtig glade for at yde en indsats.
Jens ville meget gerne fortælle mere om Dagmar Bio, men det bliver senere, hvor vi vil lave et interview med Jens om Dagmar Bio, som bliver optaget på film til Lokalarkivet.
Tusind tak for dejlig eftermiddag Jens.

Næste oplægsholder bliver Knud Tang, og det bliver torsdag d. 26. oktober i Stakroge Beboer- og Kulturhus.