Knud Tang kom med et spændende indlæg om sit liv

Torsdag eftermiddag havde Lokalhistorisk arkiv for Sdr. Felding, Sandet og Stakroge indbudt til foredrag i Stakroge Beboer- og Kulturhus, hvor vi var så heldige at have fået Knud Tang til at komme og fortælle. Knud er født i 1947 i Tofthøj ved Jelling, og efter 7 kl. kom han ud og tjene et års tid, inden han startede på Vesterlund Ungdomsskole.
Efter det var fik han en ny plads, hvor han efter et stykke tid blev driftsleder på gården, da landmanden ikke …

 

selv længere magtede opgaven. Han nåede også at få et fodermester job på Sjælland inden han skulle ind og være soldat, hvor han efter værnepligten forsatte som konstabel i nogle år, som også indebar han kunne få ni måneders landbrugsskole på Asmildkloster  betalt af militæret.

Han blev gift i 1970 og i 1974 købte han og Karin gård ved Stakroge.Livet på gården var dog ikke noget for Karin, hvorfor de blev skilt. Selvom der var nok at se til på gården blev der også tid til foreningsarbejde og formand for den lokale venstre forening. Da landbrugskrisen rasede i starten af 80-erne, var han med til at starte LR-80

I 1980 blev han gift med Karla som han havde mødt ved en fest på den gamle kro i Stakroge. I 1987 blev Knud medlem af kommunalbestyrelsen i Åskov Kommune, i første omgang som suppleant, for et medlem som trak sig midt i perioden og siden som valgt. Knud har igennem årene i kommunalbestyrelsen, stort set være med i de fleste af de udvalg der var, også som formand for flere af dem, og det krævede ekstra læsning af alle papirer forud for møderne.

I Stakroge har Knud været med til holde liv i en benzintank, der var lukningstue og været med til at danne et selskab, der holdt liv i Købmandsgården fra 1997 og nogle år frem. i 1997 døde Karla, hvilket var et hård slag for Knud ikke mindst for de tre børn, som han ikke havde for meget tid til, men fordi han havde nogle unge mennesker ansat i landbruget fik de sammen tingene til at lykkes.

I dag er Knud ansat som kirketjener ved Ilderhede kirke, hvor han også sidder med i menighedsrådet. og så er han desuden kasserer i Danske Seniorer Stakroge. Knud kan nok føle at det er op ad bakke i foreningslivet, da der ikke er mange unge til at tage over.

Efter at have solgt gården i 2002 er der også blevet tid til nogle rejser til bl.a. Vietnam og Sydamerika.

Fantastisk fortælling som Knud leverede, tak for det.

Næste fortælling bliver på Sandet Hotel d. 28. november af Sonja Thomsen, som er født og opvokset i Sandet.