En weekend med dans, spillemandsmusik og ren hygge i Sdr. Felding

Endnu engang har der været afholdt danse- og spillemandskursus på Sdr. Felding skole, hvor der deltog 42 dansere, 16 spillemænd, plus hjælpere og forældre, så der alt i alt var i nærheden af 100 deltagere i løbet weekenden 10.-11. november.

Mette Jensen har indsendt nedenstående, skrevet lørdag nat.
Spillemandsfesten og folkedanserfesten lakker mod enden, men på trods af det er både børn og unges stemmer glade og levende. Violinen og harmonikaen spiller på …..
fulde drøn og dansen går. Der leges, eksperimenteres og hygges på fuld gas!
Spillemændene kommer
I morges var Sdr. Felding skole helt tom og kun lyset var levende. Stille, men effektivt blev borde og stole hevet frem og sat på rækker, vandflaskerne blev markeret med navne og ind kom de første børn og unge, som skulle spille folkemusik. Hos nogle var gensynsglæden stor. Kram blev givet og smil sendt af sted. Efter et par sange og fællesdans var der gang i klaveret, violinen, rasleægget, harmonikaen mm. i klasselokalerne. Foden trampede i takt til musikken og der bredte sig en stemning af dyb koncentration i lokalerne. Imens gik kursets hjælpere i gang i køkkenet. Her blev der til frokosten smurt rugbrødsmadder til den store guldmedalje og..
.. så kom danserne!
Således blev aulaen fyldt med endnu mere liv end tidligere, da 42 dansere ankom. Alle var spændte på en udfordrende og lærerig dag med nye trin og danse i fokus. Der var en aldersspredning i dansegruppen – fra den yngste på 4 år og til den ældste på 24 år. Danserne var delt ind i tre hold, hvor de to yngste hold både samarbejdede og arbejde individuelt. Alle tre hold var præget af entusiasme, smil, glæde, koncentration og samhørighed. Det var en fornøjelse at være tilskuer til. I pauserne var danserne på det store hold gode til at lege, danse og fjolle med de yngste børn.
En drøm bliver til virkelighed
Efter aftensmaden var børnenes opgave at vise, hvad de havde lært i løbet af dagen. Spillemændene spillede op til dans, og danserne viste nogle af de danse og trin, som de havde øvet sig på. For spillebørnene er det stort, at de kan få lov til at spille, hvor andre danser til. For mange var det første gang at de prøvede dette, og man kunne virkelig se glæden og stoltheden i deres øjne.
Tidligere deltagere bliver til instruktører og spillemænd.
I år var helt speciel, da mange tidligere kursister var vendt tilbage til kurset, for nu at fungere som instruktører eller spillemænd på dansekurset. Da Jens Jensen mfl. Startede kurset for tretten år siden, var netop disse selv deltagere på spillemandskurset for børn og unge. Det var et rørende øjeblik, da der blev gjort opmærksom på dette. Også for de tidligere deltagere var dette nostalgisk. Det er tydeligt at disse unge er forbilleder for den kommende generation af folkedansere og spillemænd.
Alt i alt; en fantastisk dag!
Det er ingen sag, at få et godt kursus op at stå, når de som tilbyder sig virkelig brænder for det arbejde, som de udfører! Der ville intet kursus være uden alle vores fantastiske hjælpere, instruktører og spillemænd  Tusind tak til jer. Vi som nattevagter sidder nu tilbage med en fantastisk følelse i kroppen og vil med disse ord takke af for en skøn dag med musik, dans og hygge.
Skrevet af: de glade nattevagter