Søndagscafeen havde besøg af politiet

Skrevet af Grethe Kamstrup
Søndagscaféen havde søndag d. 18. november besøg af en meget høj og flot politiassistent, Erik Hykkelbjerg, fra Midt-og Vestjyllands Politi fra Det Kriminalpræventive Sekretariat i Holstebro. Erik er født og opvokset i Lem ved Ringkøbing, og boede der de første 26 år. I 1980 kom han i lærer som lagerekspedient hos autoforhandler G. Bech Hansen i Ringkøbing. Efter endt læretid fik han fast stilling i firmaet, hvor han var indtil april 1988.
Han startede på politiskolen i København, som …..

dengang lå på Artillerivej på Amager. Han før det været  garder, hvad han også havde højden til, må jeg fastslå. Det var nogle venner og kammerater, som var igang med politiuddannelse, der inspirerede Erik til også at søge ind til politiet.

Praktikforløb i forbindelse med uddannelsen havde han i Ballerup, som var en del af Gladsaxe Politikreds. Efter endt uddannelse blev han også  stationeret i Ballerup. Hvor han arbejdede i beredskabet. I 1993 søgte han tilbage til jylland, her var han heldig at få en stilling i beredskabet i Viborg.
Han startede hos Politiet i Viborg den 1, oktober i 1993. 1 sin tid i Viborg, arbejdede han i beredskabet, i uropatruljen, i kriminalpolitiet. Og siden 2002 har han brugt hovedparten af sin tid på stort set alle former for forebyggelse. Han var ved politiet i Viborg indtil den 1. januar 2017, hvor han startede i sin nuværende stilling i Det Kriminalpræventive Sekretariat på Politigården i Holstebro.
Afdelingen kommer fra den 1, december til at hedde Afdelingen for forebyggelse, nærhed og trykhed. Godt,at få nogle af de dygtige betjente tilbage til Vestjylland. som har prøvet lidt af hvert.
 Det var ret spændende, at have politiassisten på besøg, en gang jyde altid jyde. Det blev til mange sjove og hyggelige diskussioner om lidt af hvert. Med alt om kørekort, ældres syn, tyveknægte samt gode råd. Tak for besøget til Erik Hykkelbjerg, som i dag bor i Viborg med sin hustru og tre voksne børn.
Efter kaffen vidste Leif Jørgensen gamle billeder fra arkivet, det faldt i god jord, der var jo mange af Sdr. Feldings borgere der genkendte de gamle på billederne. Og for os tilflyttere, var det rigtig sjovt, når man kunne genkende de ældre, hvor der også blev sat navn på mange. Alt i alt en rigtig hyggelig eftermiddag.