Kunsthåndværker og leverandør af en kongekrone

Knud Eghøj Hansen har siden han var en stor dreng malet billeder og senere har han også lavet et væld træ håndværk, som f.eks. Sdr. Felding pigen, som kan ses i entreen på Engholmcenteret.
Og nu er han også blevet leverandør af en kongekrone til den udstillede model af Kongeskibets stævn på Koldinghus.
Det var en stor opgave som han har brugt rigtig mange timer på og derfor kan han vel godt kaldes ”Kongelig Hofleverandør”
”Udstillingen “Kongeskibet Dannebrog”, på ….

Koldinghus, der formidler livet ombord på skibet for både Kongefamilien og mandskabet, blev torsdag d. 2. februar 2023 åbnet af Kronprinsen under overværelse af H.E. Grev Ingolf og Grevinde Sussie”.

Knud er fra 1937 og opvokset på forældrenes gård ved Ansager, faren ville gerne at Knud skulle være landmand, men det havde han ikke lyst til, så efter de første syv i skole, kom han på Askov Sløjdskole, hvor han fik lært at arbejde i træ, bl.a. lavede han et meget flot kirsebærbord, som kan ses på billedet under her.

Knud forsatte hos en tømmer i Kvong og blev efterfølgende udlært tømmer. I Kvong mødte han også graverens Elna og de blev gift i 1960 og flyttede samme år til Sdr. Felding, hvor Knud og Elna fik tre børn: Hans, som i dag bor i Sdr. Felding, Karin, som bor i Brande og Karsten, som bor i Give og er driftsleder på Koldinghus. Elna døde i 2013.

I Sdr. Felding blev Knud ansat af Richard Nielsen på Rationelvinduer. Her arbejdede han på akkord i 10 år, inden Richard Nielsen, fik flyttet Knud ind i produktudviklings- afdelingen, hvor han var indtil han stoppede i 1998.

Knud bor i dag sammen med Jytte Møller på Præstevænget. Noget af det Knud synes er fantastisk ved Sdr. Felding, er åen som slynger sig igennem byen og så at Dagmar Bio er genopstået og blevet et vigtigt kultursted for byen.

På nedenstående billeder kan ses nogle af de mange figurer Knud har lavet igennem tider. Derudover er der også rigtig mange af Knuds malerier på væggene rundt om i huset.

Ja det er en sand kunstner vi har boende i byen, og stort tillykke med din fremstilling af kongekronen til Kongeskibet Dannebrog 👍 👍 👍.