Category Archives: Portrætter

En bemærkelsesværdig livshistorie

Dette er historien om Steen Møller, som i 1979 kom til Sdr. Felding, som en af ejerne af Søgård Andelsbrug, og det er historien om et menneske, som brænder for at ændre måden vi har indrettet samfundet på i forhold til ejerforhold og i de sidste mange år også på hvordan vi hver især kan være med til at modvirke klimaforandringerne.
Steen er født langt ude på landet i Nordjylland, i en lille landsby der hedder Moseby. Forældre havde et lille gartneri, hvor børnene hjalp til, for at få det hele til at hænge sammen.
Steen har i de år han har boet i Sdr. Felding været med til at …..

Sdr. Felding er et rigtig godt sted at bo

I haven på Engen 9 i Sdr. Felding

Interview/snak med Birgitte Ørskov og Jørgen Thomsen
Birgitte Ørskov og Jørgen Thomsen har nu boet på Engen i Sdr. Felding siden 2010 og hvor finder man bedre placering, midt i byen og tæt på åen, og hvor der samtidig er dejligt stille, samt tæt på Dagli´Brugs, bager, genbrugsbutik og lægehus.
Birgitte er født i Frederikssund på Sjælland i 1955 og har siden hun var 9 år været interesseret i svæveflyvning, som hendes far introducerede hende til. Og siden hun var 15 år har ….

Besøg hos Ninna og Niels Bjarne

Ninna og Niels Bjarne Frederiksen har nu været gift i over 50 år, de havde guldbryllup fredag d. 10. juni og fejrede det med et stor fest i Det Legende Hus. De mødte hinanden til en sølvbryllupsfest i 1967 i Sdr. Felding, og fandt efterfølgende sammen.
I nogle år boede de i lejlighed i Sdr. Felding inden de købte hus på Mølholmvej. Niels Bjarne var uddannet møbelsnedker på møbelfabrikken i Sdr. Felding, hvor han også var ….

Ungt par har købt den gamle skole på Vesterbjergevej 3A

Den 1. juni 2021 købte Simone Rasmussen og Alex Dinesen den forhenværende skole på Vesterbjergevej. Der har dog ikke været skole i bygningerne siden 1960.
De er begge to uddannet skolelærer og Simone har fået lærerjob på Sdr. Felding, mens Alex er lærer på Sinding Skole i specialtilbudet “Huset”
Simone er opvokset i Idom ved Holstebro, mens Alex er opvokset i Herning. Da de skulle finde et sted at bo, var de enige om at det skulle være et sted med natur omkring og …

Interview med vores læge Lotta Nielsen

Tekst og billeder af Grethe Kamstrup
Vores landsbylæge og huslæge igennem 36 år, læge Lotta Marie Nielsen er i født 1953 i Canada.
Lottas mor Mary Ironman var dansk og hendes far Ralph Ironman var englænder.
Inden Lotta kom til Danmark i 1962, havde hun boet henholdsvis i England og Holland.
Lotta har fra hun var ganske ung, altid interesseret sig for mennesker, både legemet og psyken og har som sådan altid vist at hun ville ….

Stort tillykke til en, igennem mange år, aktiv Sdr. Felding borger

Gudrun og Richard Gaardsvig

Og det er Richard Gaardsvig, der den 13. marts fyldte 90 år. Richard bor i dag på Godthåbsvej i Sdr. Felding, sammen med sin kone Gudrun, som også fylder 90 år senere på året.
Richard er født og opvokset på en gård der ligger midtvejs mellem Sdr. Felding og Troldhede, og han gik i Sdr. Felding skole.
I 1951-1953 var han soldat, hvor han blev uddannet som sergent på Kronborg. Efter soldatertiden, var han på landbrugsskole på Vejlby landbrugsskole.
I 1955 blev Richard og Gudrun gift, og de havde arbejde på flere store gårde, inden han og Gudrun overtog …

Ny præst i et sogn og et land der er nedlukket

Bibi, Aija, Anton og Samuel, foto taget 1. juni 2020

Noget af det som Samuel Sandegaard Høeg var tiltrukket af ved Sdr. Felding Sogn, da han skulle søge stillingen som præst, var at der var en god opbakning til kirkegang i Sdr. Felding, og at han ikke skulle betjene 4 kirker med stor geografisk spredning, som det var tilfældet med Arnborg, Fasterholt, Bording og Christianshede. Det betød også meget at han blev spurgt om ikke han kunne tænke sig at søge embedet i Sdr. Felding.
På spørgsmålet om der er noget der har overrasket ham ved at komme til Sdr. Felding, kan Samuel …

Lidt om venstres nye byrådskandidat i Sdr. Felding

Claus Udbye er født og opvokset i Sdr. Felding og hans forældre er Grethe og Jens Udbye. Claus har gået i skole i Sdr. Felding og har senere i 1992 taget studentereksamen på VGT i Tarm.
I 1993 var han soldat i livgarden, hvor han også tog stort kørekort. Og det kunne han bruge da han efterfølgende blev ansat på Carlsbergs depot i Herning som salgschauffør, og hvor han har været siden med titel af salgskonsulent – Seniorkonsulent.
Claus boede i 3.5 år i Herning …..

Velkommen til nye tilflyttere til Sdr. Felding

Fra venstre: Dicte med hunden Solvej, Nor, Helle, Liva og Jonas

Helle og Jonas Skovkonge og deres 3 børn, Dicte, Liva og Nor er her først i januar flyttet ind i huset på Blåbjergvej 2, som er det hus Steen Møller byggede i 90-erne.
Familien kommer fra Skærbæk ved Fredericia og har altid ønsket at komme til at bo midt i naturen og tæt på skov. Det er der også mulighed for i Østjylland, dog er priserne meget højere end i Vestjylland. Og efter at have set huset i sommeren sidste år var de ikke i tvivl om at det var her de gerne ville bo, også selvom huset er meget anderledes end det parcelhus de kommer fra.
Også af byen Sdr. Felding har de fået  …..

Kirsten og Frederik vender tilbage til Sdr. Felding

Sidst i februar flytter Kirsten Olsen og Frederik Djernæs ind i deres nyistandsatte hus på Skovbrynet, ved Høgsvigvej.
Kirsten og Frederik boede i Sdr. Felding, fra 1979 – 1996, hvor de var medejere af Søgård Andelsbrug, hvorfor nok rigtig mange kan huske dem og deres fire børn fra den tid.
Oprindelig kommer Frederik fra Thy, mens Kirsten kommer fra Gladsakse.
I 1996 solgte de deres andel i Søgård Andelsbrug og flyttede til Bøvl, hvor de købte en mindre ejendom, og Frederik, som er meget kvæg interesseret, fik lavet de gamle staldbygninger om til at kunne ….