Category Archives: Portrætter

Interview med vores læge Lotta Nielsen

Tekst og billeder af Grethe Kamstrup
Vores landsbylæge og huslæge igennem 36 år, læge Lotta Marie Nielsen er i født 1953 i Canada.
Lottas mor Mary Ironman var dansk og hendes far Ralph Ironman var englænder.
Inden Lotta kom til Danmark i 1962, havde hun boet henholdsvis i England og Holland.
Lotta har fra hun var ganske ung, altid interesseret sig for mennesker, både legemet og psyken og har som sådan altid vist at hun ville ….

Stort tillykke til en, igennem mange år, aktiv Sdr. Felding borger

Gudrun og Richard Gaardsvig

Og det er Richard Gaardsvig, der den 13. marts fyldte 90 år. Richard bor i dag på Godthåbsvej i Sdr. Felding, sammen med sin kone Gudrun, som også fylder 90 år senere på året.
Richard er født og opvokset på en gård der ligger midtvejs mellem Sdr. Felding og Troldhede, og han gik i Sdr. Felding skole.
I 1951-1953 var han soldat, hvor han blev uddannet som sergent på Kronborg. Efter soldatertiden, var han på landbrugsskole på Vejlby landbrugsskole.
I 1955 blev Richard og Gudrun gift, og de havde arbejde på flere store gårde, inden han og Gudrun overtog …

Ny præst i et sogn og et land der er nedlukket

Bibi, Aija, Anton og Samuel, foto taget 1. juni 2020

Noget af det som Samuel Sandegaard Høeg var tiltrukket af ved Sdr. Felding Sogn, da han skulle søge stillingen som præst, var at der var en god opbakning til kirkegang i Sdr. Felding, og at han ikke skulle betjene 4 kirker med stor geografisk spredning, som det var tilfældet med Arnborg, Fasterholt, Bording og Christianshede. Det betød også meget at han blev spurgt om ikke han kunne tænke sig at søge embedet i Sdr. Felding.
På spørgsmålet om der er noget der har overrasket ham ved at komme til Sdr. Felding, kan Samuel …

Lidt om venstres nye byrådskandidat i Sdr. Felding

Claus Udbye er født og opvokset i Sdr. Felding og hans forældre er Grethe og Jens Udbye. Claus har gået i skole i Sdr. Felding og har senere i 1992 taget studentereksamen på VGT i Tarm.
I 1993 var han soldat i livgarden, hvor han også tog stort kørekort. Og det kunne han bruge da han efterfølgende blev ansat på Carlsbergs depot i Herning som salgschauffør, og hvor han har været siden med titel af salgskonsulent – Seniorkonsulent.
Claus boede i 3.5 år i Herning …..

Velkommen til nye tilflyttere til Sdr. Felding

Fra venstre: Dicte med hunden Solvej, Nor, Helle, Liva og Jonas

Helle og Jonas Skovkonge og deres 3 børn, Dicte, Liva og Nor er her først i januar flyttet ind i huset på Blåbjergvej 2, som er det hus Steen Møller byggede i 90-erne.
Familien kommer fra Skærbæk ved Fredericia og har altid ønsket at komme til at bo midt i naturen og tæt på skov. Det er der også mulighed for i Østjylland, dog er priserne meget højere end i Vestjylland. Og efter at have set huset i sommeren sidste år var de ikke i tvivl om at det var her de gerne ville bo, også selvom huset er meget anderledes end det parcelhus de kommer fra.
Også af byen Sdr. Felding har de fået  …..

Kirsten og Frederik vender tilbage til Sdr. Felding

Sidst i februar flytter Kirsten Olsen og Frederik Djernæs ind i deres nyistandsatte hus på Skovbrynet, ved Høgsvigvej.
Kirsten og Frederik boede i Sdr. Felding, fra 1979 – 1996, hvor de var medejere af Søgård Andelsbrug, hvorfor nok rigtig mange kan huske dem og deres fire børn fra den tid.
Oprindelig kommer Frederik fra Thy, mens Kirsten kommer fra Gladsakse.
I 1996 solgte de deres andel i Søgård Andelsbrug og flyttede til Bøvl, hvor de købte en mindre ejendom, og Frederik, som er meget kvæg interesseret, fik lavet de gamle staldbygninger om til at kunne ….

En af de seje i Sdr. Felding, Dorte West, fylder 50

Og i anledning af Dorte´s runde fødselsdag har jeg bedt Dorte skrive lidt om sig selv, som I  kan læse under her. Det er onsdag d. 18. september Dorte fylder 50 og i den anledning holder hun åbent hus på fredag i Dagmar Bio kl. 14 – 18, for familie, venner og bekendte, naboer, kollegaer og samarbejdsrelationer.

Dorte skriver: Jeg er født og opvokset i Snejbjerg, mine forældre er Rie og Jørn Vestergaard, og jeg har to søskende Lise og Poul, der i dag bor i hhv. Hammerum og Sunds med deres familier.
Jeg gik på Snejbjerg Skole og i min fritid gik jeg til håndbold, konkurrencesvømning og spejder. Jeg blev svømmetræner og spejderleder, gik med aviser, gjorde rent på …..

Sdr. Felding pige med energi og gå på mod

Skrevet af Grethe Kamstrup
Og det er Laila Gydum Nielsen, der bor på Skovbjergvej 22 i Sdr. Felding, hvor hun også har også har Fodklinikken Gydum.
Laila er født i 1981 og er datter af Gitte Gydum og Tage Nielsen (Vardevejens Kiosk), og er uddannet på Vejle og Viborg fodplejerskole, efter at hun egentlig først havde uddannet sig som pædagog.
Laila har altid været meget gymnastik interesseret, og det var nok denne interesse der gav hende lyst til at vide mere om ….

Snart sidste arbejdsdag for vores præst i mere end 37 år

Orla FYLDER I NÆSTE MÅNED 69 år og ville egentlig gerne have fortsat nogle år endnu, men aldersgrænsen er 70 år og det vil sige at han godt kunne havde forsat lidt endnu. Men valgte at stoppe nu med det sidste konfirmandhold, som Orla også lige har været på EK-lejr med i Polen.
Orla Villekjær blev ansat i december 1981 af to enige menighedsråd i henholdsvis Troldhede og Sdr. Felding, hvor Jens Sloth Hansen var formand for menighedsrådet i Sdr. Felding
Og Orla og Ester kendte ikke på forhånd nogen ……

Årets Naturvandring med Karen-Louise Schmidt som guide

Og det er lørdag d. 15. juni 2019, hvor vi vandre fra Arnborg til Sdr. Felding og skal se og høre rigtig meget om naturen, historien og kulturen i om omkring Skjern Å. Se program her.
Karen-Louise er født og opvokset i Aalborg, hvor hendes far var direktør på et teglværk.  Her var hun og hendes søskende tit med ham og fulgte produktionen af tagsten og mursten . Hun var også blå spejder og fik smag for udelivet, hvilket der var brug for da hun senere blev ungdomsleder i Natur og Ungdom, som er en organisation under Danmarks Naturfredningsforening.
Den første uddannelse Karen-Louise tog var en læreruddannelse med biologi som speciale, og senere har hun læst ….