Category Archives: Portrætter

Mads Juler tilbyder tømmerarbejde i Sdr. Felding

Mads Juler er født og opvokset ved Kolding, hvor hans far arbejdede som glarmester, i et mindre glarmesterfirma. Mads og hans lillebror var tit med på arbejde og ikke mindst kunne de hygge sig på værkstedet, hvor de kunne lege/arbejde med gamle vinduer og andet.
Mads har, måske derfor, altid haft lyst til at arbejde indenfor tømmerfaget og derfor var det naturligt at han gik i lærer som tømmer hos Ødsted Tømrer og Snedker nord for Kolding, hvor han også blev udlært. Ja lillebror er også blevet ….

Kunsthåndværker og leverandør af en kongekrone

Knud Eghøj Hansen har siden han var en stor dreng malet billeder og senere har han også lavet et væld træ håndværk, som f.eks. Sdr. Felding pigen, som kan ses i entreen på Engholmcenteret.
Og nu er han også blevet leverandør af en kongekrone til den udstillede model af Kongeskibets stævn på Koldinghus.
Det var en stor opgave som han har brugt rigtig mange timer på og derfor kan han vel godt kaldes ”Kongelig Hofleverandør”
”Udstillingen “Kongeskibet Dannebrog”, på ….

Psykoterapi klinik startet op i Sdr. Felding

For snart et år siden startede Stella Witt Petersen op som selvstændig psykoterapeut her i Sdr. Felding.
I dag har hun klinikken på Nørregade 25, hvor Rationel Plast Vinduers administration før har holdt til.
Stella er født og opvokset i Skærbæk ved Herning, og er oprindelig uddannet socialpædagog og har i 12 år arbejdet som socialpædagog indenfor socialpsykiatrien, primært med borgere med ADHD, autisme, angst, depression, OCD og lign. I de senere år har hun taget en 4-årige uddannelse som ….

En bemærkelsesværdig livshistorie

Dette er historien om Steen Møller, som i 1979 kom til Sdr. Felding, som en af ejerne af Søgård Andelsbrug, og det er historien om et menneske, som brænder for at ændre måden vi har indrettet samfundet på i forhold til ejerforhold og i de sidste mange år også på hvordan vi hver især kan være med til at modvirke klimaforandringerne.
Steen er født langt ude på landet i Nordjylland, i en lille landsby der hedder Moseby. Forældre havde et lille gartneri, hvor børnene hjalp til, for at få det hele til at hænge sammen.
Steen har i de år han har boet i Sdr. Felding været med til at …..

Sdr. Felding er et rigtig godt sted at bo

I haven på Engen 9 i Sdr. Felding

Interview/snak med Birgitte Ørskov og Jørgen Thomsen
Birgitte Ørskov og Jørgen Thomsen har nu boet på Engen i Sdr. Felding siden 2010 og hvor finder man bedre placering, midt i byen og tæt på åen, og hvor der samtidig er dejligt stille, samt tæt på Dagli´Brugs, bager, genbrugsbutik og lægehus.
Birgitte er født i Frederikssund på Sjælland i 1955 og har siden hun var 9 år været interesseret i svæveflyvning, som hendes far introducerede hende til. Og siden hun var 15 år har ….

Besøg hos Ninna og Niels Bjarne

Ninna og Niels Bjarne Frederiksen har nu været gift i over 50 år, de havde guldbryllup fredag d. 10. juni og fejrede det med et stor fest i Det Legende Hus. De mødte hinanden til en sølvbryllupsfest i 1967 i Sdr. Felding, og fandt efterfølgende sammen.
I nogle år boede de i lejlighed i Sdr. Felding inden de købte hus på Mølholmvej. Niels Bjarne var uddannet møbelsnedker på møbelfabrikken i Sdr. Felding, hvor han også var ….

Ungt par har købt den gamle skole på Vesterbjergevej 3A

Den 1. juni 2021 købte Simone Rasmussen og Alex Dinesen den forhenværende skole på Vesterbjergevej. Der har dog ikke været skole i bygningerne siden 1960.
De er begge to uddannet skolelærer og Simone har fået lærerjob på Sdr. Felding, mens Alex er lærer på Sinding Skole i specialtilbudet “Huset”
Simone er opvokset i Idom ved Holstebro, mens Alex er opvokset i Herning. Da de skulle finde et sted at bo, var de enige om at det skulle være et sted med natur omkring og …

Interview med vores læge Lotta Nielsen

Tekst og billeder af Grethe Kamstrup
Vores landsbylæge og huslæge igennem 36 år, læge Lotta Marie Nielsen er i født 1953 i Canada.
Lottas mor Mary Ironman var dansk og hendes far Ralph Ironman var englænder.
Inden Lotta kom til Danmark i 1962, havde hun boet henholdsvis i England og Holland.
Lotta har fra hun var ganske ung, altid interesseret sig for mennesker, både legemet og psyken og har som sådan altid vist at hun ville ….

Stort tillykke til en, igennem mange år, aktiv Sdr. Felding borger

Gudrun og Richard Gaardsvig

Og det er Richard Gaardsvig, der den 13. marts fyldte 90 år. Richard bor i dag på Godthåbsvej i Sdr. Felding, sammen med sin kone Gudrun, som også fylder 90 år senere på året.
Richard er født og opvokset på en gård der ligger midtvejs mellem Sdr. Felding og Troldhede, og han gik i Sdr. Felding skole.
I 1951-1953 var han soldat, hvor han blev uddannet som sergent på Kronborg. Efter soldatertiden, var han på landbrugsskole på Vejlby landbrugsskole.
I 1955 blev Richard og Gudrun gift, og de havde arbejde på flere store gårde, inden han og Gudrun overtog …

Ny præst i et sogn og et land der er nedlukket

Bibi, Aija, Anton og Samuel, foto taget 1. juni 2020

Noget af det som Samuel Sandegaard Høeg var tiltrukket af ved Sdr. Felding Sogn, da han skulle søge stillingen som præst, var at der var en god opbakning til kirkegang i Sdr. Felding, og at han ikke skulle betjene 4 kirker med stor geografisk spredning, som det var tilfældet med Arnborg, Fasterholt, Bording og Christianshede. Det betød også meget at han blev spurgt om ikke han kunne tænke sig at søge embedet i Sdr. Felding.
På spørgsmålet om der er noget der har overrasket ham ved at komme til Sdr. Felding, kan Samuel …