Category Archives: Virksomheds beskrivelser

Psykoterapi klinik startet op i Sdr. Felding

For snart et år siden startede Stella Witt Petersen op som selvstændig psykoterapeut her i Sdr. Felding.
I dag har hun klinikken på Nørregade 25, hvor Rationel Plast Vinduers administration før har holdt til.
Stella er født og opvokset i Skærbæk ved Herning, og er oprindelig uddannet socialpædagog og har i 12 år arbejdet som socialpædagog indenfor socialpsykiatrien, primært med borgere med ADHD, autisme, angst, depression, OCD og lign. I de senere år har hun taget en 4-årige uddannelse som ….

Så er der igen nyt fra Vardevejens kiosk

Indlæg af Grethe Kamstrup
I august 2021 åbnede Frank Mozart kiosken på vardevej og har holdt ved siden.
Der har været et par aktiviteter i restauranten, som ligger ved kiosken. Sidst var det Café C der prøvede, som nok alle i byen ved.
Frank Mozart har hele tiden holdt stædig ved kiosken, selv om der ikke var det …..

Ilderhede Kloak- og spuleservice udvider i Sdr. Felding

Ilderhede Kloak- og spuleservice, som ejes af Michael Guldbrandt Pagaard, har købt grund og bygning på Bjergevej 39. Firmaet blev startet op på Vardevej 156 7280 Sdr. Felding i 2007, hvor Michael og Heidi Pagaard og deres børn stadig bor.
Firmaet er vokset støt og roligt i de senere år, med flere ansatte og flere maskiner, hvorfor maskinparken og lageret af drænslanger mm. er flyttet til Sdr. Felding, hvor firmaet i forvejen havde en grund på ….

Café Diamond åbnet på Strøget

Tekst og billeder af Grethe Kamstrup
” HVER DAG ER EN NY DAG ” Levende visdoms Budskaber. Hvad er der mellem himmel og jord. Alle har noget at byde på og se glæden ved at alting blomstrer op på ny.
Det udtaler Sussan Vivian Hyldgård, som har arbejdet med det alternative i Sverige-USA- Færøerne og nu i Danmark på Strøget 8 7280 Sdr. Felding.
Som mennesker laver vi et penselstrøg hvert sekund, det betyder, at der en ….

Flot besøgt staldvandring hos Joost Oppers

Joost Oppers

Torsdag aften havde den lokale Venstre vælgerforening for Sdr. Felding/Stakroge inviteret til virksomhedsbesøg hos Susan og Joost Oppers, Her fik vi set en stor del af virksomhedens 620 køer + kalve og en del af de maskinerne der hører til malkeproduktionen. Landbrugsproduktionen, som også omfatter 750 ha. drives igennem Søvang Dairy Aps. og har 17 ansatte, hvoraf 11 er deltidsansatte.
Udover landbrugsproduktionen, er der også firmaet Sømælk Aps, som …

Søgård Andelsbrug er blevet solgt

Søren Rahbek Hansen

Søgård Andelsbrug har været til salg i godt et års tid, og er nu blevet solgt til Søren Rahbek Hansen 51 år, som er erhvervsmand og bosat i Ikast.
Søgård, som ligger på Blåbjergvej blev i 1979 købt af 8 unge mennesker, som ønskede at lave et andelsbrug, som skule være en ny måde at eje landbrug på. I sin storhedstid i midten af 90-erne arbejdede der 10 – 12 ejere og ansatte på landbruget, hvor der var 180 malkekøer, svineopdræt og grøntsager. I de senere år er produktionen igen reduceret til malkekøer med opdræt, i en ny …

Søgård Andelsbrug 1979 – 2020

Ole Nielsen og Marie Pedersen på hver deres “Rollator”

En epoke, med en anden måde at eje landbrug på, er snart forbi.
Ideen med at lave andelslandbrug opstod i 70-erne i kølvandet på ungdomsoprøret.
Dengang var der en trend for mange unge at flytte på landet og bo i kollektiver, og det var det for de 8 unge mennesker der købte Søgård i 1979, og byggede en stald til 180 malkekøer med opdræt.
Ideen var også at vise at det kunne lade sig gøre at drive et større produktionslandbrug i fællesskab, og uden at være afhængige af indkomst udefra, hvilket faktisk også er lykkedes i alle årene.
Det var først i 1996 at hele bedriften overgik til andelsselskab, da det ….

Åbent hus i nyt autoværksted i Sdr. Felding

Ole Schmidt

På fredag er der Åbent hus hos Schmidts Autoservice på Erhvervsvænget 4 i Sdr. Felding. Ole Schmidt som ejer autoværkstedet, er født og opvokset i Sdr. Felding, hvor hans far havde “Leifs Taxi”.
Ole er født i 1983 og efter endt skolegang, blev Ole udlært som automekaniker hos VW i Herning.
For 5 år siden købte han autoværkstedet Borup og Skov i Herning, som nu er flyttet til Sdr. Felding og fået navneskift til Schmidts Autoservice.
Udover Ole, er John ansat som udlært mekaniker, og dertil kommer tre løst ansatte.
Ole blev 26. maj i år, gift med Sissi Martin Gunnersen, som er …